Categorieën
Berichten

Mooie ervaring op ECC Follonica

Zes BUSHi-judoka’s namen op 8 februari deel aan de European Cup in Follonica in Italië.
Faye Hensen, Anouk de Kruijff, Yven Wehman, Daan Radier, Jort Gerdes en Binck te Winkel mochten allemaal op zaterdag de stijd aangaan.
Het werd een mooie dag waarbij vier judoka’s (Daan, Jort, Faye en Binck) partijen gewonnen hebben of doormochten voor een herkansing.

Yven beet het spits af en was erg hard aan het knokken in zijn eerste partij maar verloor de partij helaas op drie straffen.
Daarna mocht Daan aantreden. Hij won zijn eerste twee partijen snel maar veloor helaas zijn derde partij. Het toernooi was daarna voorbij voor Daan, hij mocht niet meer terugkomen voor de herkansing.
Anouk begon erg goed aan haar eerste partij maar ging helaas in de laatste seconden onderuit. Ze mocht niet meer terugkomen helaas.
Jort begon met een winstpartij maar verloor zijn volgende partij van een zeer sterke Fransman. Jort mocht terugkomen en won deze partij met sterk grondwerk.Daarna mocht Jort aantreden tegen een Rus die hij helaas verloor.
Binck begon met een winstpartij dmv een snelle verwurging. Daarna mocht hij tegen de nr. 2 gerankte Zwitser en verloor deze partij nipt op een kleine score. Gelukkig mocht Binck terugkomen maar verloor deze helaas op straffen.
Faye verloor haar eerste partij maar kon daarna terigkomen. Ze won daarna twee herkansingen en verloor net voordat ze voor het brons mocht judoën, waardoor zij op een mooie zevende plek eindigde.

We hebben een mooi debuut gemaakt op de European Cup. 5 van de 6 judoka’s hadden nog niet eerder op zo’n groot toernooi gestaan en ze hebben laten zien zeker met de top te kunnen meedraaien.
Een mooie voorbereiding op de toernooien die nog gaan komen!