Categorieën
Berichten

7 podiumplaatsen en 3 kampioenen op NK -18

De ochtendploeg
De middagploeg

Op zaterdag 29 februari werd het NK judo georganiseerd in Den Haag in het prachtige sfeervolle sportcampus. BUSHi had zich met 14 judoka’s geplaatst en begonnen vol strijdlust aan dit toernooi.

In het ochtendblok mochten Naomi de Ruiter, Faye Hensen, Jort Gerdes, Daan Radier, Yven Wehman, Elena Renes en Stan Heg beginnen. Er is door iedereen geknokt maar alleen Daan en Faye slaagden erin zich te plaatsen voor de finale. Jort eindigde de dag als negende en Yven als zevende. Naomi en Elena werden helaas ook vroegtijdig uitgeschakeld en eindigden ook als negende. Na twee spannende finales werden Daan en Faye kampioen. Een fantastisch resultaat om de dag mee te beginnen!

In het middagblok kwamen Danée Roos, Binck te Winkel, Janno Prins, Fabio Martens Raes, Twan de Ruiter, Marijn Jansen en Anouk de Kruijff in actie. Danee strandde vroegtijdig en eindigde het toernooi helaas voor haar. Binck en Marijn knokten zich beiden een weg omhoog en stonden in de finale tegen elkaar waarbij Binck de overwinning binnensleepte en zich kampioen mocht noemen. Anouk mocht voor het brons strijden maar moest zich helaas gewonnen geven en eindigde als vijfde. Ook Janno, Twan en Fabio behaalden alledrie het podium. Twan mocht in de finale strijden en mocht het zilver omhangen. Janno en Fabio behaalden sterk het brons. Een uniek moment om met drie BUSHi-judoka’s op het podium te staan!

We hebben een fantastisch resultaat behaald, met 14 judoka’s naar het NK en dan 7 medailles binnenhalen is een heel goed resultaat voor onze mooie club! Onze toppers worden binnenkort gehuldigd in de dojo, houdt de app-groepen in de gaten voor dag en tijd.