Categorieën
Berichten

Brons voor Victor op NK

Via het NKT hadden Elena en Victor zich geplaatst voor de NK senioren. Zaterdag 22 oktober mochten ze aantreden op de tatami in Almere om voor het podium te strijden.

Elena mocht als eerste starten en na een spannende pot verloor ze helaas met een wazari. Daarna in de herkansing die ze met 3 straffen wint. De volgende herkansing won Elena erg knap met een mooi punt met o-uchi-gari. Vervolgens weer tegen de tegenstander uit de eerste partij en ook deze werd met wazari verloren. Helaas werd daarmee de partij om het brons afgesneden. Een mooie zevende plaats en een zeer leerzame dag met 4vier mooie potten.

Victor was als eerste geplaatst en had een bye in de eerste ronde. In de tweede ronde wint hij met een mooi punt en stond in de halve finale tegen een tegenstander waar hij op het NKT met een mooi punt van won. Nu werd Victor in de eerste paar seconden totaal verrast door een prachtige barai. Hierdoor werd Victor verwezen naar de partij om het brons. Die werd gewonnen met een maki-komi ippon.
Brons voor Victor!