Categorieën
Berichten

BUSHi Arnhem wordt Talentpartner JBN

Vandaag, 6 mei, is officieel bekend geworden dat onze club door de JBN aangewezen is als Talentpartner. Dit houdt in dat we ook voor de -21 talenten, net zoals we al voor de -15 en -18 doen, een full time programma gaan aanbieden. Voorheen gingen talenten naar een van de 4 RTC’s in Nederland om daar intern een full time programma te volgen. Dit had vele gevolgen voor bijvoorbeeld studie en verhuizing naar een ander deel van Nederland. Hierdoor raakten de clubs hun talenten kwijt en zorgde dit in de afgelopen jaren tot een vernauwing van de top. Om de judoka’s de kans te geven zich op hun eigen tempo te kunnen blijven ontwikkelen is gekozen om deze structuur te veranderen. Een groot voordeel is dat de club deze talenten kan blijven trainen en coachen waardoor een stevige basis wordt gelegd voor een eventuele overstap naar Papendal.
Wij hebben al bewezen over een uniek programma te beschikken om zo onze talenten optimaal te kunnen voorbereiden voor de top. Ook hebben we meerdere Nederlands kampioenen voortgebracht en kunnen we ons in het buitenland altijd goed meten met de top. Recentelijk is een van onze talenten, Tigo Renes, die als junior op Papendal traint derde geworden op een seniorentoernooi in Zagreb.
Dat smaakt naar meer en daar willen wij ons uiterste best voor doen.
Wij zijn erg trots dat we na jaren ontwikkelen aan ons TOP-programma deze erkenning en waardering hebben gekregen van de JBN.
Bekijk hier het bericht van de site van de JBN.
Wij zullen updates hierover delen via de bekende kanalen en via deze website.