Categorieën
Berichten

Goud en brons op NK -18

Op zaterdag 11 februari werd in Den Haag het Nederlands kampioenschap gehouden voor judoka’s onder de 18 jaar. Zeven judoka’s van BUSHi Arnhem hadden zich geplaatst om hier de sportieve strijd aan te gaan. Drie judoka’s bereikten het podium. 

Twan de Ruiter (-60 kg) werd Nederlands kampioen. Lieke Wildschut (-57 kg) en Bruce van den Esschert (-66 kg) mochten het brons omhangen.

Twan behaalde zaterdag voor de vierde keer op rij een medaille op een NK. Alleen het goud ontbrak nog in het rijtje. Hij liet zaterdag zien dat hij zonder twijfel de nummer 1 van Nederland is. Als gevolg van dit kampioenschap mag Twan in het vervolg ook de zwarte band omdoen, een mooie beloning!

Lieke begon moeizaam aan de dag maar wist zich goed te herpakken en sleepte met goede scores het brons binnen.

Bruce maakte een lange serie van zeven wedstrijden en na een lange golden score in de laatste pot liet hij zien over de langste adem te beschikken. Brons voor Bruce!

Na blessureleed was Kai op tijd fit voor NK en hoe. In de halve finale verloor hij tegen de latere kampioen op houdgreep. Na deze partij mocht Kai om brons. Hij heeft alles gegeven maar helaas verloren. Een knappe vijfde plek is het resultaat!

Thomas is zevende geworden in de -81 kg. Hij heeft hard gewerkt, vijf mooie potten gedraaid, waarvan de voorlaatste een lange golden score die op verwurging werd gewonnen. Mooie prestatie geleverd, alles eruit gehaald!

Shanice in de -52 kg mocht vier wedstrijden draaien. Ze had een ongelukkige eerste pot waarin ze wazari voorstond en jammerlijk in de houdgreep komt. Beide dames waarvan zij eerder verloor werden derde. De verschillen zijn klein!

Jesse in de -55 kg heeft hard gewerkt en neemt leerpunten mee om volgend jaar weer een stap verder te komen! Super gedaan.