Categorieën
Berichten

Hulp gezocht: BUSHi Open 2023

Beste judoliefhebber,

Ondanks al het harde werken, de inzet en juiste intenties was de vorige editie van BUSHi Open niet wat we er met z’n allen wel van hadden verwacht. Daarvoor zijn excuses gemaakt en er is uitvoerig geëvalueerd. We denken dat het mogelijk is om een kwalitatief goed en ongedwongen BUSHi Open neer te zetten, zeker met de ervaring van eerdere succesvolle edities en de verbeterpunten die we hebben meegenomen. We zijn o.a. uitgekomen op:  

  • een meer bescheiden opzet en dus een maximum van 750 deelnemers, zonder – helaas – de “-10”
  • behoud van een hoog wedstrijdniveau en dus nodigen we ook nu nationale en internationale verenigingen uit
  • het belang van de verbinding met en integratie van Aangepast judo als onderdeel van BUSHi Open en dus nodigen we ook nu verenigingen Aangepast judo uit. 

De projectgroep is al een tijdje geleden begonnen met de voorbereidingen en de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat we dat best spannend vonden. Inmiddels begint het BUSHi Open steeds meer vorm te krijgen en is het ook gewoon leuk om te organiseren. De vijfde editie van BUSHi Open zal gehouden worden op 23 en 24 september 2023, dus Save the date! We starten vrijdagavond met de weging en de opbouw. Zaterdag is het toernooi en op zondag is het Bushi Camp (locatie Valkenhuizen).  

Er komt best veel kijken bij de organisatie van zo’n evenement en dat doen we omdat we dat willen voor onze judoka’s en voor BUSHi als geheel. Met andere woorden: iets voor BUSHi doen, betekent iets voor je kind, kleinkind, voormalig BUSHi-judoka doen. Vandaar de oproep om te helpen. Op de dagen zelf is er bemensing nodig voor o.a.: wedstrijdtafels, weging, ontvangst sponsoren, zaalwacht, opbouw en afbouw. Ook in de voorbereiding kunnen we nog hulp gebruiken. We hebben veel aandacht besteed aan de verschillende takenpakketten en de planning, zodat het voor vrijwilligers ook duidelijk is wat er wanneer gedaan moet worden, bij wie je terecht kunt met een vraag en hoeveel tijd ermee gemoeid is. Heb je interesse om mee te denken over de zaalinrichting, wil je een “ontvangstbrochure” maken voor verenigingen, wil je helpen met de sponsoring of proberen een “hotel- of hostel deal” te maken voor degenen die willen overnachten, neem dan contact op met: Chantal Janssen en meld je aan (organisatie@bushiopen.nl)!

Wij hebben er heel veel zin in en zullen jullie tussentijds op de hoogte houden van de ontwikkelingen. Je kunt voor informatie ook terecht op: www.bushiopen.nl

Met vriendelijke groeten,

Michel Konink, Julia van der Molen, Laura Gies, Loek Janssen, Raymond Koenders, Chantal Janssen, Mercy Setroredjo, Floor Hermans