Categorieën
Berichten

Tigo, Elin en Yven promoveren

Afgelopen zaterdag kregen drie BUSHi-judoka’s een nieuwe dan uitgereikt door de judo bond naar aanleiding van hun geweldige prestaties de afgelopen tijd.

Voor oud BUSHi-judoka’s Elin Henninger en Tigo Renes is dit de 2e dan die zij in ontvangst mogen nemen van de bond. Beiden hebben hun 1e  dan behaald nadat ze Nederlands kampioen -18 werden in 2018. Voor Tigo is de 2e  dan een beloning voor zijn tweede plek op zowel het EK als WK junioren dit jaar. Elin heeft haar 2e  dan verdiend door haar gouden medaille bij de EYOF en bronze medaille op het WK cadetten in 2019.

Zowel Elin als Tigo zijn momenteel interne judoka’s op Papendal, maar onze Joyce blijft trots op haar judoka’s: “Super gaaf dat wij als club hieraan hebben kunnen bijdragen! De basis, het fundament is goed neergezet waarop ze nu kunnen bouwen om steeds dichter bij hun doel te komen om de ladder naar de top te kunnen beklimmen”.

Yven Wehman heeft zijn 1e dan in ontvangst mogen nemen nadat ook hij Nederlands kampioen -18 is geworden dit jaar. Papendal is voor Yven nog wat verder in de toekomst, maar hij heeft zeker de ambitie om net als Elin en Tigo hogere dannen te behalen voor toekomstige prestaties.

Alle drie de judoka’s zijn blij dat ze deze nieuwe dan in ontvangst mogen nemen. Niet alleen omdat het een beloning is voor hun geweldige prestaties, maar ook omdat het betekend dat ze geen kata’s hoeven te leren voor een officieel dan-examen, iets waar ze alle drie heel blij mee zijn!